Ples je zdrava i zabavna rekreacija, koja će vam pomoći da istopite kilograme. Ples je odličan za sticanje fizičke kondicije uz zabavu i bez stresa jer jača krvotok, mišiće i zglobove.

Najnovija istraživanja pokazuju da je upravo ples odlična vežba i za koordinaciju. Znamo da redovna fiskultura četiri puta sedmično pridonosi otapanju masnoće. Uz brzo hodanje, bicikl i plivanje, ples je jedan od oblika takve aerobne vežbe. Što se intenziteta tiče, merljiv je sa bilo kojim drugim sportom, ali mnogo je zabavniji od džoginga ili sličnih aktivnosti na otvorenom, koje su nekima potpuno neatraktivne.

Prilikom plesa povrede su veoma retke, a kad je reč o rekreativnom plesu, mogli bismo reći da ih zapravo i nema! Možete plesati sami, u paru ili u grupi. Važno je samo da kroz muziku i kretanje osetite oslobađanje od stresa i svakodnevnih napetosti. Kroz ples, osim što na razne načine možete poboljšati svoje zdravlje, možete sresti razne ljude sa različitim načinima života, a time i unaprediti način svoje komunikacije. Ples vam omogućava da se zabavljate, uživate u ritmovima i družite se sa pozitivnim osobama svih uzrasta i da zaboravite na svakodnevne brige. Žene jako vole muškarce koji znaju lepo plesati i ugodno im je u njihovom društvu.

Naime, u svakom dobrom plesaču, iza sigurnosti u sebe, zapravo se skriva romantična duša.

Neodoljiva kombinacija za nežna ženska srca!

OSTAVITE KOMENTAR