Način da se osećate dobro!

Dolazak jeseni mnogima teško pada. Tu su i obaveze koje se čine još napornijim posle godišnjeg odmora. Da bismo lakše podneli sve ono što nas očekuje u kišnim i radnim danima, potrebno je da život učinimo zanimljivijim i lepšim.

Ples je ono što vas oslobađa stresa, naravno, poput bilo koje fizičke aktivnosti. Ipak, pokretanje tela u ritmu daje vam posebnu energiju. Tako latino-američki plesovi, popravljaju vaše držanje, definišu mišiće, ali vas čine i drugačijim. Manjaju vaše navike i misli. Kako je ovo sportski ples, ništa manje dobro ne stoji ni muškarcima.

U plesu je zastupljen rad na estetici. Mnogo toga morate da zamislite prilikom izvođenja pokreta. Tako da se i vaša mašta i kreativnost razvijaju. Kako pokrete izvodite ispred ogledala mnogo toga ćete popraviti do savršenstva. Od pokreta do položaja glave i tela koji postaju privlačni.

Plesnim pokretima povećavate samopouzdanje, razvijate libido.

Zavodljiva rumba, ljubavna priča, puna glume, ispuniće vas čak i ako u realnom životu nemate partnera. Ča ča ča, po prirodi brz, zabaviće vas i rasteretiti. Tu su i samba, džajv, paso doble… Standardni plesovi su takođe veoma privlačni i pomažu vašem telu i duhu da napreduju. Engleski i bečki valcer, tango, kvik step, slou foks, čine da se osećate jedinstveno, lepo i u skladu sa sobom. Posebno su interesantni jer se plešu telo uz telo, gde svakako postajete neko ko stiče naročiti osećaj za suprotni pol.

Na ples možete da odete sa partnerom i poboljšate fizički kontakt, ponovo očarate jedno drugo, na jedan drugačiji, zavodljiviji način. Možete da otkrijete o sebi mnogo toga, odnosno da oslobodite ono što čuči u vama. Možda vatrenost, slobodu, svesnost da ste privlačni, a veoma dugo imate sliku o sebi da ste neprimetni. Na plesu možete da upoznate nekog novog, interesantnog, ili jednostavno da poboljšate svoj društveni život. Ono što je sigurno, jeste da ćete dobiti na atraktivnosti i sačuvati vedar pogled na dan, čak i ako je siv i hladan.

Bavite se svojim telom  i duhom kroz muziku i pokret, jer su najbolji za zdravlje i dobro raspoloženje.

OSTAVITE KOMENTAR