7 Jul

Ja samo znam, da što dublje dišem, to dublje živim. Plešem kako bih oslobodila svoj dah, da budem disana što je dublje moguće.

Dah je organski rezultat plesanja, barem ove plesne prakse koju ja izvodim. Na kraju plesa dišem u potpunosti i tada mogu ući u veću prazninu u sebi. Ako ponekad samo sedim, nisam puna praznine, već sam puna stresa, napetosti, gomile malih briga, strahova i nesigurnosti. Ako plešem kako bih se oslobodila ovih malih čudovišta, imam više prilike dotaći to unutrašnje, mirno, blaženo stanje bića.

Dakle, kako dolazimo u dodir sa ritmovima koji su prirodan jezik našeg tela?

Najjednostavniji odgovor je “do the rhythms”, uđi u njih, pusti ih van. I najjednostavniji i najprirodniji način za to je plesanje, verujući da je na kraju krajeva naše vlastito telo, naša vlastita energija, naš učitelj. Ritmovi su praksa.

Pokret je moj lek, to je moja meditacija, moja praksa. To je ono što radim, kako god se osećala.

Svi smo rođeni da se krećemo, da se predamo ritmu. Tvoja duša je plesač. Bez truda. Bez osuđivanja. Čista energija u trenutku.

Mi treba da plešemo. Svaka kultura to treba. Ples je most između sopstvenih, društvenih i duhovnih svetova. Ples Ritmova može biti meditativan, izražajan, zabavan i preobražavajući, dobijate priliku pronaći slobodu kretanja, ekstatična stanja svesti, duboko isceljenje i inspiraciju za stvaranje i življenje. Nova vrata i prolazi se počinju otvarati u plesu i životu, kada se telo počne slobodno kretati i pratiti vlastitu energiju.

Ovaj rad je za svakoga, ko čezne za plesom i slobodom, bez obzira je li iskusan ili neiskusan plesač ili je do sada plesao samo potajno, u mašti ili iza zatvorenih vrata. Otvoren je svim ljudima, bez obzira na godine, oblik tela, kondiciju, sposobnost i zanimanje. Snaga i srce ovog rada izviru iz spremnosti plesača da budu znatiželjni i hrabri istraživači. Dobrodošli ste. Ako to želite, i za vas postoji mesto u ovom rastućem plemenskom krugu.

OSTAVITE KOMENTAR