Poslednjih godina, ceo svet se trese od latino groznice. Ovi vreli plesovi: samba, rumba, cha-cha-cha, tango, salsa, mambo i merengue pričaju smelu i vatrenu priču o ljubavi i zavođenju.

Kad stanete na plesni podijum ili neku egzotičnu plažu, prepustite se ritmu koji vas u blagom transu može povesti tajnim putevima strasti.

Još pre nego što je čovek progovorio i počeo da se pravi pametan, postojao je neverbalni jezik, nekad rečitiji od hiljadu reči. Govor tela je moćan i ekspresivan: može da izrazi nežnost, bes, radost, patnju… Kad izustite i najveštiju laž, on će vas odati. Ako ga čovek sublimiše i pretoči u kultivisan pokret, nastaje ples kao najprefinjeniji oblik zavođenja.

Gipki i dinamični pokreti sambe, koji podrazumevaju kontrakcije trbušnih mišića, razuzdano njihanje bokovima, brze noge i elegantne pokrete ruku u tropskom ritmu šalju jasnu poruku erotske prirode, naravno. Samba asocira na sex, njeni pokreti često na pokrete u ljubavnoj igri, a moćan ritam nedvosmisleno podiže temperaturu.

Rumba je nežan ples ljubavi u kom je erotika u naznakama, mada se možete njome poigrati strasnim zagrljajima, izvijanjem unazad, potkolenicom oko partnerovog struka, pogledima i pokretima ruku. Ona govori o nežnosti i toplini, ali kada posle rumbe spustite roletne, pada i cenzura. Igranka tek tada zapravo počinje.

Salsa i merengue su živahne igre nastale na vrelom kubanskom pesku koji zapada među prste. Naglasak je na figurama u kojima se partneri prepliću, zavodeći jedno drugo šaljivo i šarmantno. Humor je dobar začin svakoj aktivnosti. Zašto bi ples bio izuzetak?

Haljine su obično jarkih boja, ukrašene štrasom i šljokicama, koji imitiraju neki stari glamur i golicaju maštu partnera, vodeći ga putem nade da će se ona pretvoriti u stvarnost. I u “greh”. Na to mogu navesti i visoke potpetice na vašim stopalima, i svetlucavi puder na vašoj koži, otkrivena leđa ili bikini koji se nazire ispod providne haljine… Ništa nije slučajno.

Na vama može biti i standardna odeća: streč džins, suknjice, šortsevi i topovi od svile, pamuka ili likre, prošarani ponegde štrasom. Važno je samo da krpica ne bude previse. Dobro je da čarape budu mrežaste, da poneki kamenčic na vama svetluca, da mirišete na neki egzotičan miris…

U ovim šarenim, šljaštećim nadasve oskudnim tragovima odeće na vama, u ludilu latino ritma, na vrelom suncu i u strasnom zagrljaju, kad zaboravite na sve granice, konačno će se probuditi uspavani leptirići u vašem stomaku.

„I shvatićete šta vam se dešava: život!”

OSTAVITE KOMENTAR